TEMO-O-CID TRAP PLUS – za lisnog minera rajčice

TEMO-O-CID TRAP PLUS – feromonske zamke za lisnog minera rajčice (Tuta absoluta) Sadrži 3 ljepljive ploče za hvatanje insekata + 3 feromona.

Namijenjene su hvatanju i praćenju prisutnosti štetnika u nasadu. Na osnovi broja uhvaćenih insekata procjenjuje se potreba za eventualnim suzbijanjem (prag štetnosti) i određuje optimalno vrijeme primjene.
Ukoliko se TEMO-O-CID TRAP PLUS koristi u svrhu praćenja pojave štetnika potrebno je postaviti 2-3 zamke/ha.
TEMO-O-CID TRAP PLUS je pouzdano i učinkovito rješenje za praćenje lisnog minera rajčice (Tuta absoluta). Zamke kombiniraju atraktivnu snagu žute boje s onom feromona za biološku kontrolu ovog štetnika.
Žuta ljepljiva ploča obložena je ljepilom samo s jedne strane i namijenjena je hvatanju samo ciljanih štetnih insekata, dok korisni insekti kao oprašivači i korisni predatori ostaju pošteđeni. Sloj ljepila nanešen na polipropilensku ploču otporan je na različite vremenske uvjete (vlaga, visoke temperature).
Unutar pakiranja (vrećice) nalaze se tri doze feromona specifičnog za ciljanog štetnika, koje su posebno upakirane u hermetički zatvorene vrećice, kako bi zadržali sva svoja svojstva do trenutka upotrebe i otvaranja vrećice. Posebna tehnologija pripreme feromona omogućuje njegovo dugotrajno i postepeno oslobađanje, čime je osigurana njegovu učinkovitost do 3 mjeseca. Feromoni ne gube svoja svojstva ni u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta (visoke temperature i velika vlažnost zraka)

Jedinična pakiranja: 3 žute ploče -40 x 25 cm + 3 doze feromona
Transportno pakiranje: 12 pakiranja

Leave a Comment

Previous post: