Sušno ljetno razdoblje

Svjedoci smo iznimno velikih temperatura i deficita padalina ovog ljeta ovoga ljeta, pa će urodi na nenavodnjavanim ratarskim, povrtlarskim i voćarskim usjevima i nasadima najverovatnije biti i više nego prepolovljeni, a kvaliteta proizvoda će biti upitna.Suša odnosi svoj danak iz dana u dan, pa je krajnje vrijeme da razmislite o uvođenju navodnjavanja, kao jednog od osnovnih zahvata u proizvodnji. Zasigurno će Vam se uložena sredstva vrlo brzo vratiti, jer će se proizvodnja višestruko povećati, a sigurnost u proizvodnji će biti dugoročno maksimalna.
Visoke temperature povećavaju napade raznih insekata po poljima, pa treba povećati nadzor i na njima, baš kao i veliku pojavu muha i komaraca po objektima, kućama i otvorenim prostorima. Treba pravovremeno djelovati, kako bi se ova velika populacija insekata uništila ili smanjila na podnošljivu razinu. Biocid -insekticid Foval CE će vam pomoći u tome, kao i ostali biocidi-insekticidi iz naše ponude!
Što se tiče zaštite bilja, vrijeme je za razmišljanje o korištenju glifosata GLYPHOGAN® za uništavanje višegodišnjih otpornih korova jer se vrijeme sjetvi vrlo brzo bliži, pa je kemijsko uništavanje otpornih korova najbolje i najtrajnije riješenje.
DANON Tim Vam je sa svojim stručnjacima, iskustvom i širokom paletom proizvoda uvijek na raspolaganju !

Leave a Comment

Previous post:

Next post: