Foval gel za žohare

Foval® gel za žohare – insekticidni gel za suzbijanje žohara

Foval® gel za žohare – insekticidni gel za direktnu primjenu namijenjen suzbijanju nimfa i imaga svih vrsta uobičajenih kućnih žohara (Blattella germanica, Blatta orientalis, Supella longipalpa, Periplaneta americana).

Aktivna tvar na 100 g : Foval gel za žohare

  • IMIDAKLOPRID 21,5 g/l (2,15 %)

Formulacija:
Insekticidni gel

Vrijeme primjene:
Siječanj, Veljača, Ožujak, Travanj, Svibanj, Lipanj, Srpanj, Kolovoz, Rujan, Listopad, Studeni, Prosinac

Dostupna jedinična pakiranja:
10 g

Transportna pakiranja:
12 x 10 g

Proizvođač:
 Kollant

Karakteristike proizvoda:
MAKSIMALNA UČINKOVITOST.
Foval® gel za žohare je insekticidni gel za direktnu primjenu namijenjen suzbijanju nimfa i imaga svih vrsta uobičajenih kućnih žohara (Blattella germanica, Blatta orientalis, Supella longipalpa, Periplaneta americana). Ukusan je žoharima i mami ih, što osigurava maksimalnu učinkovitost pripravka u kontroli populacije žohara. U normalnim uvjetima Foval® gel za žohare djeluje i do 3 mjeseca nakon aplikacije. Proizvod je prikladan za uporabu na vanjskim i u unutarnjim prostorima, u kućama, skladištima, na javnim površinama, u školama, bolnicama, restoranima, hotelima, kinima, kampovima, javnim i ostalim prijevoznim sredstvima, industrijskim postrojenjima (uključujući prehrambenu industriju), laboratorijima i sl.


Način djelovanja:

Foval® gel za žohare ukusan je žoharima i mami ih, što osigurava maksimalnu učinkovitost pripravka u kontroli populacije žohara. Žohari ugibaju nekoliko sati nakon konzumiranja gela, a kako se žohari hrane i uginulim jedinkama svoje vrste i njihovim izmetom, stvara se lančani efekt, koji pospješuje učinkovitost gela i brzo dovodi do uništenja cijele populacije.

Upute za uporabu:
Foval® gel za žohare – JEDNOSTAVNA I SIGURNA PRIMJENA: Gel se primjenjuje pomoću posebnog aplikatora (pištolja), koji omogućava preciznu dozaciju sredstva u kapljicama, na za to predviđenim mjestima.
Foval® gelom za žohare tretiraju se, lokalno, samo mjesta na kojima je utvrđeno prisustvo žohara (mjesta kojima prolaze, na kojima se hrane ili gnijezde). Preporuča se tretirati topla i vlažna mjesta, na kojima se žohari vrlo rado zadržavaju; iza kuhinjskih elemenata, sudopera, pećnica, i ostalih električnih aparata (hladnjaka, kompjutera), u blizini odlagališta otpada, iza cijevi za vodu i sl.
Doziranje: za površinu od 1 m2 dovoljne su, ovisno o stupnju zaraze, 1-4 kapi od po 0,04 grama gela za suzbijanje njemačkog (Blattella germanica) i smeđeg žohara (Supella longipapla), odnosno 2-6 kapi gela za crnog ili orijentalnog žohara (Blatta orientalis) i američkog žohara (Periplaneta americana). Kap od 0,04 grama ima promjer otprilike 4 milimetra.
Foval® gel za žohare lako zadržava djelotvornost kroz 3 mjeseca, u slučaju jače zaraze preporuča se ponoviti tretman kroz 1-2 tjedna.

Upute o mjerama opreza tijekom uporabe:

UPOZORENJE:
PRILIKOM KORIŠTENJA NE KONTAMINIRATI HRANU, PIĆE I POSUDE ZA HRANU.
NE TRETIRATI POROZNE POVRŠINE, KAO TEPIHE, PREKRIVAČE I DRUGE MATERIJALE KOJI MOGU UPITI SREDSTVO.
Prilikom rukovanja s proizvodom ne jesti, piti niti pušiti. Nositi zaštitne rukavice. Izbjegavati kontakt s očima, ustima i kožom. Ako postoji opasnost od direktnog kontakta s očima nositi zaštitne naočale koje dobro prianjaju uz kožu lica. Nakon rada dobro oprati kožu vodom i sapunom, kontaminiranu odjeću skinuti.

{ 2 comments… read them below or add one }

Gjuro Kladaric August 4, 2017 at 23:50

postovanje, ne vidim u vasem cjeniku cijenu za FOVAL gel za zohare… gdje i posto se taj gel dade kupiti?

Reply

Danon October 3, 2018 at 08:59

Cijena EC gel protiv žohara (zamijena za Foval gel, ali ista učinkovitost) je 49 kn, možete ga nabaviti i u našem WEB shopu, https://www.mojkvart.hr/Zagreb/Lucko/Uzgoj-i-prerada-zitarica-biljaka-gljiva/DANON-OPREMA-ZA-NAVODNJAVANJE-ZAsTITA-BILJA/WEB-SHOP-S33382

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: